viernes, 5 de agosto de 2011

Arriba el rellotge Cataclok, que parla català

En llengua catalana, el temps es medeix amb el sistema de quarts (un quart d’una; dos quarts de tres i tres quarts d’onze), una de les peculiaritats més singulars de la nostra llengua. Aquest sistema és molt estimat per molta gent, però fins ara tenia poca representació en rellotges. Us presentem el Cataclok, el rellotge que parla en català.
Tres models de rellotges Catacloc
Es tracta d’un rellotge que conté els quarts i els minuts representats tal i com s’han d’anomenar el llengua catalana. A l’esfera s’hi ha col·locat els símbols 1/4, 2/4 i 3/4 que marquen les fraccions de l’hora, a més dels símbols “i5” i “i10” dels minuts. És a dir, en la posició 6 del rellotge, hi trobarem el símbol 2/4 (per poder dir: “Són dos quarts de sis”); mentre que en la posició 8, hi trobarem el símbol i10 (per poder dir: “Són dos quarts i deu de sis).

El rellotge en català es pot trobar en diferents models, a més de versions per a paret. Us agrada aquesta iniciativa? Trobeu que així és més fàcil dir les hores en català? Us agradaria tenir-ne un model? Si vols veure la col·lecció de Catacloc, el primer rellotge en català, visita la nostra botiga on-line.

0 comentaris:

Publicar un comentario